Απέκλεισαν τους ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Χερσονήσου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χερσόνησος  6/3/2017

Όταν ο συντηρητισμός του κ. Σέγκου συναντά την επαναστατικότητα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”  το αποτέλεσμα είναι ο αποκλεισμός της Δημοτικής Κίνησης “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” από τις επιτροπές του Δήμου Χερσονήσου!
Μιλάμε για τη διαδικασία της εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, που πραγματοποιείται στο μέσο της δημοτικής θητείας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, τα τρία -από τα οκτώ- μέλη της, εκλέγονται από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Οι υποψηφιότητες τους αποφασίζονται έπειτα από διαβούλευση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Στη διαβούλευση αυτή η Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών (Σέγκος) απαίτησε τις δυο θέσεις και στήριξε για την τρίτη θέση τη Λαϊκή Συσπείρωση (Παρθενιώτης). Έτσι οδηγηθήκαμε σε σχήμα δημοκρατικά οξύμωρον! Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”, η τρίτη σε εκλογική απήχηση δημοτική παράταξη να βρεθεί, παρά τη θέληση της, εκτός της επιτροπής, ενώ η τέταρτη εκλογικά δύναμη να καταλαμβάνει θέση, όχι μόνο στην Οικονομική Επιτροπή αλλά στη συνέχεια και στην Επιτροπή Ποιότητας και μάλιστα –ελλείψει άλλου- με το ίδιο ακριβώς πρόσωπο.
Εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε να γίνει σεβαστή, από όλους, η απαίτηση και το δημοκρατικό δικαίωμα της κίνησης μας να συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Τούτο ορίζει ο συσχετισμός δύναμης στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε επίπεδο αντιπολίτευσης.
Είναι σαφές ότι η διαδικασία όπως εξελίχθηκε και το γεγονός του αποκλεισμού μας, δείχνει πόσο  “παχιά” είναι, τα περί δημοκρατίας, λόγια του κ. Σέγκου και δοκιμάζει τη δημοκρατική ευαισθησία του κ. Παρθενιώτη. Συμμαχίες-συμπλεύσεις τέτοιας μορφής και στόχων κινούνται στη σφαίρα της μικροπολιτικής, αποτελούν κοντόφθαλμα και ετερόκλιτα μικροπαραταξιακά τεχνάσματα, καταδικασμένα να αποτύχουν!
Η κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” σθεναρά τα καταδικάζει. Δηλώνει παράλληλα την πρόθεση της να συνεχίσει τη σοβαρή και δημιουργική δουλειά της αλλά και τον έλεγχο και την εμπεριστατωμένη κριτική της –όταν χρειάζεται- τόσο απέναντι στη Δημοτική Αρχή όσο και στις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Στα επόμενα δυόμιση χρόνια ετούτης της αυτοδιοικητικής θητείας εμείς θα συνεχίσουμε να μελετάμε τα προβλήματα του τόπου, να προτείνουμε και να διεκδικούμε λύσεις προς το συμφέρον της Κοινωνίας και των Δημοτών.

Το Γραφείο Τύπου