Η υποβάθμιση στις Γούβες ... δεν κρύβεται!

     Έχουμε επανειλημμένα παρέμβει ως Δημοτική Κίνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση της ενδοχώρας του Δήμου Χερσονήσου.




Έχουμε ασκήσει την κριτική μας στη Δημοτική Αρχή για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές στα εσωτερικά του Δήμου.

  Είναι εμφανής η έλλειψη μιας δημοτικής στρατηγικής για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι πολλών οικισμών πέραν της τουριστικής ζώνης και ιδιαίτερα όσοι άνθρωποι επιμένουν να ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή. 

Ύστερα από παραίνεση δημοτών βρεθήκαμε στις Γούβες. Η εγκατάλειψη των αγροτικών δρόμων αλλά και δρόμων εντός οικισμού,η υποβάθμιση περιοχών με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον όπως το φαράγγι του Μακελαριανού, αλλά και -σε πολλές περιπτώσεις- η φόρτιση του φυσικού τοπίου με σκουπίδια και λογής απόβλητα δίνει την αίσθηση μιας περιοχής που έχει αφεθεί στην μοίρα της.

"Δήμος Χερσονήσου- Φαράγγι Μακελαριανού-Δημοτική Κοινότητα Γουβών. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το ιδιαίτερο γεωλογικό ανάγλυφο και τη χαρακτηριστική σκληρόφυλλη και παρόχθια που καλύπτει την περιοχή. Στους βράχους του φωλιάζει ένα από τα σημαντικότερα γεράκια της Ελλάδας, ο Μαυροπετρίτης” 
 … έτσι μας λέει η πινακίδα… η εγκατάλειψη όμως είναι εμφανής!