Περιεργες δραστηριοτητες-παρεμβασεις εντος του θαλασσιου χωρου του Βαθειανου Καμπου



Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου (13/2/2018) ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” κ. Χαλκιαδάκης Γιώργος με ερώτησή προς το Δήμαρχο κ. Μαστοράκη Ιωάννη έθεσε το θέμα της καταγγελίας των Ενεργών Πολιτών Κ. Χάνι-Βαθειανού Κάμπου που αναφέρεται σε εκτέλεση  εργασιών και περίεργες δραστηριότητες-παρεμβάσεις εντός του θαλάσσιου χώρου της περιοχής του Βαθειανού Κάμπου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης τόνισε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας αναχώματος που στοχεύει στο σχηματισμό με τεχνητό τρόπο αμμώδους παραλίας στην περιοχή. Επειδή όμως κανείς δικαιούται να ενεργεί αυτοβούλως και να προβαίνει σε ενέργειες που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον, η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος προσωπικά, οφείλουν να διερευνήσουν αν οι συγκεκριμμένες εργασίες εκτελούνται κατόπιν μελέτης και σχετικής Άδειας από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση επισήμανε, η Δημοτική Αρχή πρέπει  να πράξει τα δέοντα ώστε οι εργασίες αυτές να σταματήσουν και το περιβάλλον να αποκατασταθεί.

Παράλληλα υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση και με κάθε τρόπο η Δημοτική Αρχή οφείλει να διασφαλίσει για τους Δημότες αλλά και τους επισκέπτες  της περιοχής, την ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία και τη θάλασσα, χωρίς εμπόδια και φραγμούς.

Χερσόνησος 14/2/2018
Το γραφείο τύπου